Hva er StartIT?

StartIT er et arrangement som har hovedfokus på innovasjon i teknologiverdenen. Hit kommer flinke foredragsholdere med ulik bakgrunn for å formidle sin kunnskap. Her vil man lære om livet som gründer, teknologiske trender og moderne problemløsingsmetoder. Arrangementet skal fungere som en arena der gründere og studenter kan møte hverandre, danne team og starte sine egne eventyr.

Programoversikt

2019

Lokale - Radisson Blu Royal Garden

Årets StartIT finner sted på Radisson Blu Royal Garden den 6. mars. Med store og fine lokaler er det duket for en kjempebra konferanse med foredragsholdere og caser som engasjerer enhver student.

Foredragsholder - Cilia Holmes Indahl

Cilia Holmes Indahl er er CEO i Nordic Impact, og ønsker å inspirere selskaper til å integrere bærekraft i business. Hun startet karrieren sin
som trainee ved den norske FN-delegasjonen i New York og er tidligere direktør for bærekraft i Aker Biomarine. Cilia er ekspert på bærekraftige forretningsmodeller, og vil i sitt foredrag snakke om bærekraft og teknologi.

 

Anders Haugeto er coding chairman i Iterate, et selskap som bygger og skalerer startups. Gjennom sin karriere har han tilegnet seg unik erfaring om det å starte for seg selv. Han mener at startup-systemet i Norge er på en modningsreise, og vil under StartIT dele sin kunnskap om det å bygge opp og utvikle et selskap.

Foredragsholder - Anders Haugeto

Samarbeidspartnere

Vi er stolte over å annonsere våre samarbeidspartnere for StartIT 2019.

Tripletex er vår hovedsamarbeidspartner, og Equinor og Visma er eventpartnere. Under kvelden vil det være muligheter for å bli godt kjent med bedriftene, både ved å besøke de på stand og ved å lytte til deres historier.

Tripletex

Tripletex leverer et komplett, skybasert økonomisystem for små og mellomstore bedrifter. Systemet er modulbasert og brukerne kan kombinere funksjonalitet for regnskap, fakturering, lønn, reiseregning og prosjektstyring som de ønsker. Tripletex er “født i skyen”, og fokuserer på smarte løsninger, gode APIer og automatisering. På denne måten får norske selskaper muligheten til å gjøre store deler av regnskapsarbeidet selv og vi forenkler hverdagen for alle de 100 000 brukerne våre.

Visma

Visma leverer software og tjenester som forenkler og digitaliserer forretningsprosesser i privat og offentlig sektor. Vi opererer i hele Norden og i Benelux, Sentral- og Øst-Europa. Med 8 500 ansatte, 900 000 kunder og en omsetning på NOK 11 389 millioner i 2018, er vi Europas ledende softwareselskap.

Equinor

Visste du at Equnor er Norges største IT-bedrift? For å oppnå vår visjon om å forme fremtiden til energi, satser vi stort på digitalisering og innovasjon. Big Data, AI, Cloud computing, droner, 3D printing, AR/VR, Blockchain, Robotikk og IoT er noen av områdene vi jobber med. Vi er opptatt av konstant kompetansebygging gjennom karriereløpet og legger til rette for dette.

Startups forteller sin historie

Vi inviterer flere av NTNU sine fremste teknologistartups til å pitche sin bedrift.

Her vil hver startup få ett minutt på seg, før publikum stemmer over den startupen de synes virker mest lovende.

Det vil også være mulig å komme i prat med startupene, som kan gi deg en inngang til startupverdenen.

Koble

Koble.co er en ledende markedsplass for studentrekruttering i Norge, startet av tre NTNU-studenter som var lei av å forlate karrieredager og bedriftspresentasjoner med visittkort og flyers i hånden. I dag brukes Koble.co av over 70 bedrifter – inkludert BCG, DNV GL, Gjensidige, Schibsted og Capgemini – og av flere tusen studenter!

Ragnarock Geo

RagnaRock Geo develops an AI software that interprets seismic data. The software enhances the understanding and accelerates the workflow of the geophysicist.

Going forward, RagnaRock Geo believes that geophysicists will need to integrate AI in their workflow.

Recrut

Recrut bruker maskinlæring for å hjelpe studenter og nyutdannede å finne sin drømmejobb blant mulighetene som finnes. Samtidig hjelper vi de som ansetter å finne personer med rett kompetanse, og som brenner for det de gjør. Ved å ta noen enkle tester kan man som student bli matchet opp med selskaper som har behov for det man er god på, og lar deg jobbe med det du synes er mest spennende - fra over hele verden.

Arveng Technologies

Arveng Technologies er en teknologi-startup som gjør kontroll av maskiner intuitivt og naturlig. På kort tid har selskapet utviklet verdens første DJI-kompatible dronehanske, som gjør det mulig å kontrollere droner med naturlige håndbevegelser. Med energi og visjoner om å definere fremtidens kontroll-løsninger, har selskapet opparbeidet seg kontakter over hele verden.

Adall

Legal tech-startupen Adall utvikler en tjeneste for innsamling og behandling av forespørsler fra forbrukere om innsyn, sletting og korrigering for virksomheter. I samarbeid med Arktis Law har vi høy kompetanse i GDPR og personvern, og langtidsmålet er å endre forbrukeres og virksomheters holdninger til måten personopplysninger blir behandlet på.

SalmonID

SalmonID leverer en bildegjenkjenningsalgoritme som gjenkjenner og følger oppdrettslaks på individuelt nivå. Dette gir fiskeoppdrettere dypere innsikt og bedre beslutningsgrunnlag for å optimalisere egen produksjon. Hver fisk gjenkjennes ved hjelp av nevrale nettverk —en metode i maskinlæring — og tilegnes en egen digital profil. Identifiseringen er basert på et unikt prikkmønster på fiskens skinn —fiskens egne “fingeravtrykk

Foredrag

StartIT inviterer kjente og spennende foredragsholdere. Disse er med for å inspirere studentene til å ta det steget mange ikke tør ta. Tidligere foredragsholdere inkluderer Steve Wozniak, Darya Dhand, Mathias Mikkelsen og mange fler.

Mingling og nettverk

På StartIT vil du møte mennesker som har en idé eller som har et ønske om å en dag bli gründer. Du trenger ikke ha en idé eller et ønske om å bli gründer for å delta, men forhåpentligvis vil kvelden tenne en liten flamme. Dette gir alle mulighet til å knytte viktige kontakter for fremtiden.

Konkurranser

For å gi ekstra motivasjon til å delta aktivt i minglingen krydres StartIT med ulike konkurranser med flotte premier! Tidligere har blant annet kveldens beste instagrambilde blitt premiert med en splitter ny Macbook Pro Retina.