Hva er StartIT?

StartIT er et arrangement som har hovedfokus på innovasjon i teknologiverdenen. Hit kommer flinke foredragsholdere med ulik bakgrunn for å formidle sin kunnskap. Her vil man lære om livet som gründer, teknologiske trender og moderne problemløsingsmetoder. Arrangementet skal fungere som en arena der gründere og studenter kan møte hverandre, danne team og starte sine egne eventyr.

Programoversikt

2018

Lokale - Radisson Blu Royal Garden

Årets StartIT finner sted på Radisson Blu Royal Garden den 12. april. Med store og fine lokaler er det duket for en kjempebra konferanse med foredragsholdere og caser som engasjerer enhver student.

Foredragsholder - Dhairya Dand

Den første foredragsholderen som er klar for årets StartIT er den indiske oppfinneren Dhairya Dand. Dhairya Dand er en 28 år gammel oppfinner fra India som holder til i USA. Han har vært med på å utvikle blant annet Amazons Alexa, i tillegg til at flere av hans teknologier har endt opp som egne selskaper, eller blitt tatt i bruk av andre. På grunn av dette har Dhairya kommet inn på Forbes eksklusive 30 under 30-liste to ganger. En gang for Design, og en gang for Manufacturing and Energy.

Dhairya kommer til å snakke om sine oppfinnelser og deres historie, i tillegg til å fortelle litt om hva som skal til for å lage noe selv og hvordan utvikle idéer på egenhånd. Vi gleder oss veldig til å se Dhairya Dand på årets StartIT.

Foredragsholder - Eirik Norman Hansen

Vår andre foredragsholder for årets StartIT er Eirik Norman Hansen! Hansen er CEO i itch design og brenner for digitalisering, kunstig intelligens og robot-teknologi - temaer som er ytterst relevante i dagens digitale verden. Itch er et digitalt innovasjonsstudio som satser på “creating tomorrow today”. Hansen understreker hvor viktig brukeren er når det kommer til alt som er digitalt - vi har nå fått utallige nye verktøy som lar oss få innblikk, ta valg og kontrollere livene våre som aldri før. Meld deg på StartIT 2018 og hør Hansens spennende foredrag!

Fire Startups forteller sin historie

Ragnarock Geo

RagnaRock Geo bruker kunstig intelligens til å revolusjonere hvordan man analyserer seismisk data. Maskinlæringsalgoritmene som selskapet har utviklet automatiserer en prosess som i dag kan kreve flere hundre timer med manuelt arbeid.

RagnaRocks første kunder vil være oljeselskaper som vil gjøre bedre analyser av berggrunnen.

Recrut

Recrut vil hjelpe studenter å finne sin drømmejobb ved å matche enkeltpersoner med bedrifter som passer dem.

Vi forenkler søknadsprosessen og åpner dørene til mange flere arbeidsgivere enn de man kjenner til fra karrieredager og bedriftspresentasjoner.

Instapoll

Instapoll leverer sentimentanalyse av sosiale medier til TV-kanaler og mediehus. Vi hjelper journalister innen sport og politikk å bedre forstå hva folket egentlig mener ved å bruke avanserte maskinlæringsalgoritmer.

Startupen er ett år gammel og har utviklet sitt første produkt i samarbeid med TV2. Vi vokser raskt og er på utkikk etter dyktige studenter med interesse for innovasjon og entreprenørskap!

Workzilla

Workzilla bygger en platform som gjør det enklere for de som liker å jobbe fra kafeer/restauranter/barer. Vi mener at det å jobbe utenfor et tradisjonelt kontor ikke skal medføre noen ulemper, derfor hjelper vi deg å finne steder med rask wifi, stikkontakt ved bordet og en god service for remote workers.

Samarbeidspartnere

Foredrag

StartIT inviterer kjente og spennende foredragsholdere. Disse er med for å inspirere studentene til å ta det steget mange ikke tør ta. Tidligere foredragsholdere inkluderer Steve Wozniak, JottaCloud, Mathias Mikkelsen og mange fler.

Mingling og nettverk

På StartIT vil du møte mennesker som har en idé eller som har et ønske om å en dag bli gründer. Du trenger ikke ha en idé eller et ønske om å bli gründer for å delta, men forhåpentligvis vil kvelden tenne en liten flamme. Dette gir alle mulighet til å knytte viktige kontakter for fremtiden.

Konkurranser

For å gi ekstra motivasjon til å delta aktivt i minglingen krydres StartIT med ulike konkurranser med flotte premier! Tidligere har blant annet kveldens beste instagrambilde blitt premiert med en splitter ny Macbook Pro Retina.