Hva er StartIT?

StartIT er et arrangement som har hovedfokus på innovasjon i teknologiverdenen. Hit kommer flinke foredragsholdere med ulik bakgrunn for å formidle sin kunnskap. Her vil man lære om livet som gründer, teknologiske trender og moderne problemløsingsmetoder. Arrangementet skal fungere som en arena der gründere og studenter kan møte hverandre, danne team og starte sine egne eventyr.

Programoversikt

2017

Flowmotion - Mobilkamerastabilisering til nye grenser

Kjent for sine evner til å pitche, FlowMotion har designet og produsert en stabilisator for å ta profesjonelle videoer med mobil, GoPro eller andre kameraer. Allerede før produktet har kommet på markedet har de fått inn over 10 millioner kroner på Kickstarter, og med lansering i april er de klare til å ta markedet med storm.

Tripletex - Selvkjørende systemer

Hva har reiseregninger og selvkjørende biler til felles? Tripletex jobber i dag for å gjøre sine systemer helautomatiske slik at regnskapsføring blir mindre kjedelig og mer automatisk. Gjennom sitt foredrag skal de vise oss hvordan automatisering kommer til å revolusjonere arbeidslivet fremover, på måter folk flest kanskje ikke forestiller seg.

BearingPoint - Mer forståelse med Big Data

I dag dør 135 personer og mer enn 5000 skades årlig på Norges veier. Bearingpoint skal snakke om sin algoritme, “Hypercube”, som gir oss innsikt i hvorfor dette er tilfellet. Ved hjelp av Big Data-analyse er BearingPoint i stand til å finne grunnene til trafikkulykker ingen andre kan se, og på den måten redde liv.

Gobi - Lytt til ekte gründerhistorier fra Sillicon Valley

Gobi startet med en gjeng datastudenter på Gløshaugen som ville lage en felles Snapchat for alle på NTNU. Resultatet ble så populært at de bestemte seg for å lage sin egen app, som kjapt fikk støtte av bl.a. Petter Northug. Etter et år i Silicon Valley har Gobi nå vendt tilbake til Norge for å etablere seg i hjemlandet, og der ble de nylig verdsatt til 124 millioner kroner.

No Isolation - Vi hjelper mennesker ut av ensomhet

Mange bedrifter liker å si at de gjør verden til et bedre sted, men No Isolation tar denne tanken lenger enn de fleste. Deres robot AV1 gir barn med alvorlige sykdommer en mulighet til å dra på skolen og tilbringe tid med vennene sine. De har mottatt store mengder presse i det siste, og er kanskje mest kjent fra sitt samarbeid med Telia.

Intellectual Property med Kjersti Staven-Garberg

Kjersti yter strategisk rådgivning innen etablering, forvaltning  og håndheving av immaterielle rettigheter. I tillegg til å ha holdt ulike foredrag innen IP gjennom årene har hun også forelest i faget IP Management ved NTNU.

Sponsorer

Foredrag

StartIT inviterer kjente og spennende foredragsholdere. Disse er med for å inspirere studentene til å ta det steget mange ikke tør ta. Tidligere foredragsholdere inkluderer Steve Wozniak, JottaCloud, Mathias Mikkelsen og mange fler.

Mingling og nettverk

På StartIT vil du møte mennesker som har en idé eller som har et ønske om å en dag bli gründer. Du trenger ikke ha en idé eller et ønske om å bli gründer for å delta, men forhåpentligvis vil kvelden tenne en liten flamme. Dette gir alle mulighet til å knytte viktige kontakter for fremtiden.

Konkurranser

For å gi ekstra motivasjon til å delta aktivt i minglingen krydres StartIT med ulike konkurranser med flotte premier! Tidligere har blant annet kveldens beste instagrambilde blitt premiert med en splitter ny Macbook Pro Retina.