Generelt

Neste år

For tiden planlegger vi resten av 2018 og NGA 2019!

Resten av 2018 fokuser vi på å knytte kontakt med studenter fra hele Norge. Vi planlegger å reise rundt i Norge på en NGA Tour. Dette vil være en fantastisk mulighet til å treffe alle spillutviklingsintresserte studenter på deres egen hjemmebane.

   

Etter NGA Tour setter vi over fokuset på vise frem NGA til rundt 20.000 mennesker, sammen med en av årets vinnerlag Gauntlet Games. Dette skjer på SpillExpo i Lillestrøm fra 19.okt til 21.okt. Er du innom og får øye på oss, håper vi du kommer bort og slår av en prat.

     
 
 
 
 

NGA Tour

NGA Tour

I høst arrangerer vi for første gang - NGA Tour. Her skal vi reise rundt til de fremste universitetene og folkehøyskolene innen spillutvikling, og fortelle om konkurransen og inspirere studentene til å delta.

Studenter er vår målgruppe og derfor må vi være på samme sted som de - nemlig på skolene. Derfor ønsker vi, sammen med vår hovedpartner, å besøke Norges fremste universiteter og folkehøyskoler på design, programmering og spillutvikling.

 

Vi ønsker å møte både forelesere og studenter, og få sjansen til å prate med de på deres egen hjemmebane. NGA Tour er en utmerket måte å gjøre dette på.

 

For oss er dette en mulighet til å nå ut til enda flere studenter over hele landet, og dermed få økt antall bidrag til konkurransen. For vår hovedsamarbeidspartner er dette sjansen til å direkte - blant framtidens programmerere, designere og artister - gi spillindustrien et menneskelig ansikt. Vi er overbevist om at dette er en unik måte å komme i kontakt med framtidens spillutviklere.

     
 
   
 

NGA 2019

NGA 2019

Etter suksessen på NGA 2018 skal vi skape et arrangment som setter et større fokus på samarbeidspartnerne, utviklerne, og publikum. Vi presenterer en tentativ plan for NGA 2019:

Game Developer Lounge

Kvelden før finalen vil samarbeidspartnerne få sjansen til å møte spillutviklerne i en avslappet stemning. Her vil det være fokus på nettverksbygging, som gir en unik mulighet til å knytte kontakt.

 

GameExpo & Finale

Finalen er konkurransens høydepunkt. Her feires gjennomføringen av Norwegian Game Awards av samarbeidspartnerne, spillutviklerne og publikum. Dette er kvelden hvor juryen kunngjør vinnerne i årets kategorier.

På dagtid avholdes GameExpo, hvor spillutviklerne stiller ut spillene sine til glede for andre spillutviklere, samarbeidspartnerne og publikum.

På kvelden arrangeres det foredrag fra samarbeidspartnerne og aktuelle aktører fra spillbransjen i Norge. Kvelden avsluttes med en prisutdeling av årets kategorier.

     
 
 
 
 

NGA 2018

NGA 2018

Fredag den 23. februar 2018 arrangerte vi Norwegian Game Awards på Radisson Blu Royal Garden i Trondheim!

Gratisbillettene ble utsolgt på under 2 dager og over 200 studenter var på arrangementet. Her viste 15 lag med til sammen 19 spill disse til publikum. Sammen med mat og drikke skapte dette en god stemning og tiden fløy. Før spillprøvingen var over, stemte publikum på spillet i kategorien "Gamer's Choice". Deretter fulgte spennende og interessante foredrag fra hovedsamarbeidspartner Funcom og tyske ROCCAT. Stian "Newton" Sandø førte oss gjennom kvelden som konferansier. Han skapte en morsom tone over arrangementet og delte ut premier til publikum. Tilslutt gikk 4 lag av med premier til en verdi på over 150.000 kroner!

Det ble en suksessfull aften, en motivasjonsboost for spillutviklerne og vi håper studentene som kom på arrangmenetet ble inspiret av hva deres medstudenter har fått til! Det har i hvert fall vært en fantastisk opplevelse for NGA-teamet og vi håper du tar turen neste år.

 
 

Om NGA

Hva er Norwegian Game Awards?

“Vi ønsker å sette spillutvikling på dagsorden og skape morgendagens spill-Norge!”

Norwegian Game Awards (NGA) er Norges største spillutviklingskonkurranse for studenter! Målet er å spre interesse for spill og spillutvikling blant studenter, stimulere til nyskaping og vise frem til det tverrfaglige aspektet ved spillutvikling. Som en undergruppe av Start NTNU er NGAs andre mål å vise deltakerne at det å starte en spillutviklingsbedrift er en mulig karriere etter endt studie.

NGA er en naturlig møteplass for spillindustrien og studenter. Tidligere deltakere som har hatt stor suksess etter NGA er blant annet Fun Run, Owlboy og Orbit.

  

Lurer du på noe, eller vil du melde på spill? Send en mail til nga@startntnu.no!

Påmelding

Vi har ikke satt en innsendingsfrist for NGA 2019. Nærmere informasjon kommer når finalen nærmer seg.

    

MEN hvis du har et spm eller bare har lyst å ta kontakt med oss, send en mail til nga@startntnu.no 

    

Regler

Regler for deltakelse ved Norwegian Game Awards 2018:

§1 GENERELT
§1.1 Norwegian Game Awards (NGA) forbeholder seg retten til å bestemme hvorvidt et påmeldt spill kan delta i konkurransen eller ikke.
§1.2 NGA forbeholder seg retten til å gjøre endringer i disse reglene når som helst, uten varsel på forhånd. Større endringer vil varsles i offisielle kanaler når de implementeres.
§1.3 Det er hver enkelt deltakers oppgave å følge og holde seg oppdatert på reglene som til enhver tid gjelder.
§1.4 Fristen for å melde på spill til NGA 2018 er 1. februar kl 23.59, 2018 norsk tid (UTC +01:00). Påmeldinger etter dette vil ikke gjelde.
§1.5 Påmeldte spill må ikke være sponset av selskap innen spill eller underholdningsbransjen. Dette fører til diskvalifisering. Det er derimot lov å starte et selskap i forbindelse med deltakelsen. Bakgrunnen for denne regelen er at det skal forbli en studentkonkurranse.
§1.6 Deltakende spill må ikke ha blitt utgitt av en utgiver. Å publisere spillet uavhengig er tillatt.
§1.7 En spillbar demo – ikke nødvendigvis et komplett spill – må meldes på innen fristen. I tillegg er alle lag pålagt å legge ved tre (3) in-game screenshots, en gameplay video eller trailer og en kort beskrivelse av spillet (maks 150 ord).
§1.8 Vinnere av de ulike kategoriene bestemmes av en jury, med unntak av «Gamer’s Choice» kategorien.
§1.9 Hvis et deltakerlag har spesielle behov tilknyttet spillet, må det opplyses om så tidlig som mulig.
§1.10 Et deltakerlag er velkommen til å melde på flere spill. Dette betyr også at enkeltpersoner kan delta på flere lag og spill under konkurransen.

§2 TEKNOLOGI
§2.1 Påmeldte spill må fungere på en av de følgende systemene: Windows 7,8 eller 10, Linux eller OS X. Hvis ditt spill skulle trenge en gamepad eller lignende, ta kontakt med oss.
§2.2 Mobilspill må fungere på følgende platformer: iPhone/iPad eller Android. Spillet må være en applikasjon.
§2.3 Påmeldte spill er tillatt å bruke eksisterende teknologi (som biblioteker, spillmotorer etc) og media (som bilder, 3D modeller, lydeffekter etc). Laget må likevel ha rett til å bruke teknologien, media og varemerker med respekt til copyrights og lisensavtaler. Dette betyr altså at modifikasjoner av allerede eksisterende spill («mods») er tillatt.

§3 DELTAKERNE
§3.1 NGAs mål er å promotere spillutvikling innad i studentmiljøet i Norge. Derfor må minst 50% av deltakende lag bestå av studenter ved et norsk utdanningsprogram og være aktivt deltakende i utviklingen av spillet.
§3.2 Påmeldingen kan (og burde) bli testet av folk utenfor utviklerteamet. Testerne kan derimot kun komme med veiledende kommentarer for forbedring. Hvis større involveringer forekommer, burde denne tredjeparten bli lagt til i teamet.
§3.3 Det deltakende laget kan legge til og fjerne deltakere på laget underveis i utviklingen. Det er imidlertid ikke lov å utnytte regel 3.2 ved å avløse tredjeparten når de eventuelle forbedringene har forekommet. Hvis en tredjepart blir med i teamet, foretrekke vi at han/hun blir ved prosjektet. Vi oppfordrer til «fair play» ved å la ham/henne ta del av teamet frem til finalen er over.

Samarbeidspartnere

Vinnere

Årets vinnere

Game Of The Year: Field Hospital
Gamer’s Choice: Bonkies
Best Design: Bonkies
Best Concept: Setback

Tidligere vinnere

2017: LimbLuster 2016: Dead Ringer 2015: Orbit 2014: NGA utgikk i 2014 fordi det ble flyttet til våren 2013: Lost Ball 2012: Mosquito Mania 2011: Hype 2010: OwlBoy 2009: Kuzka's Mother 2008: The Art of Survival

 
 
 

Bilder

SoMe