Se hvordan DU er som gründer

Gründerjakten er et casearrangement hvor du og dine venner møter utfordringer en entreprenør står overfor i arbeidslivet. Arrangementet går ut på å løse ulike oppgaver som setter krav til deltakernes kreativitet og spontanitet, men målet er samtidig å skape glede, engasjement og interesse for gründeres virksomhet i praksis. Du lærer ikke minst å arbeide i team, der laget som takler casene best, stikker av med førstepremien. I fjor dro vinnerlaget til Silicon Valley.

Alle kan bli med, uansett studieretning

Det trengs ingen forkunnskaper. Poenget med Gründerjakten er å trigge deltakerne til å tenke innovasjon og nyskaping, samtidig som at de skal få riktig innsikt og relevant erfaring. Det du sitter igjen med etter arrangementet er noe man får bruk for i arbeidslivet, enten det handler om å starte opp et eget foretak eller bygge videre på sine ideer på sin kommende arbeidsplass. Meningen er at alle stiller likt før denne case konkurransen, så terskelen for å melde seg på er lav!

Få uvurderlig erfaring av gründere og bedrifter

Arrangementet kan også tilby lærerike foredrag av erfarne gründere. En gründer ser muligheter der andre ser barrierer, og det er nettopp denne tankegangen Gründerjakten som arrangement skal engasjere mot. Du kommer også i nærkontakt med flere store bedrifter i Norge. Hver bedrift lager hver sin case, og man vil lære hvordan de jobber med innovasjon og nyskaping. Her kan man dra med seg mye nyttige erfaringer og kunnskap, som man ellers ikke kan få fra skolebenken.

Hva er Gründerjakten?

Gründerjakten er en casekonkurranse hvor engasjerte studenter møter utfordringer en entreprenør står overfor i arbeidslivet. Tidligere har innovative bedrifter som Telenor, Tine, Schibsted og Accenture kommet for å utfordre studentene i nettopp dette. I år er det tilrettelagt for 120 studenter, for hele NTNU Trondheim. Gründerjakten vil foregå over en ettermiddag fylt med givende aktiviteter, mat og premier, og vil ende med en etterfest. Laget som gjør det best i konkurransen vinner en reise til Silicon Valley, California, USA i regi av Start NTNU. Vinnerlaget ifjor ble sendt samme sted, og det ble en kjempesuksess.

Gründerjakten er arrangert av Start NTNU, en av Norges største frivillige studentorganisasjoner. Vårt mål er at flere studenter skal dedikere sin karriere til nyskaping. Vi vil gi innsikt i hvordan det er å jobbe med innovasjon, enten som gründer eller som ansatt i en innovativ bedrift.

Eirik Wahlstrøm og Harald Manheim utgjorde en del av vinnerteamet i 2015. De er nå gründerne bak MovieMask, som ble påtenkt under oppholdet i Sillicon Valley. MovieMask selges nå i Telenorbutikker og Eplehus over hele Norge.

Vinnerteamet fra 2016, her ved Google headquarters i Silicon Valley. 

Vinnerne fra 2015

«Arrangementet går ut på å løse ulike oppgaver som setter krav til deltakernes kreativitet og spontanitet, men målet er samtidig å skape glede, engasjement og interesse for gründer virksomhet i praksis».